Снимка: Булфото
fallback

В началото на 2010 г. се очаква съживяване на жилищния пазар в София, казаха днес пред журналисти от лизинговата и инвестиционна компания Иморент България.

Основните посочени фактори за това са традиционно силният пазар на жилищни имоти в столицата, демографските фактори и стабилната икономика на страната.

По думите на Мира Карабиберова, мениджър "Продажби" в компанията, жилищният пазар е бил най-засегнат от кризата спрямо всички останали сегменти в сектора на недвижимите имоти, като има много замразени проекти, а финансиране липсва.

Средните офертни цени в София за последната година са паднали с 10%, а за някои локации – с до 30 на сто, посочи Карабиберова. Според нея в бъдеще успех ще имат качеството и силната концепция при жилищните проекти.
 

Вижте още 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

муспи

преди 14 години

Бих искал някой който се занимава с търговия на апартаменти да обясни защо се получава така, че спекулативните цени след като далече надхвърлят покупателната способност на васелението, не се появяват фирми които да продават евтино? Маркс казва че такъв дъмпинг е неизбежен, Смит го нарича саморегулиращ се пазар - в какво се състои българското нововъведение?

56

Строител

преди 14 години

Съживяването на пазара ще дойде, когато мафията, наречена ДАГ, начело с глаДният архитект на София - Петър Диков намали поне малко корупционните си "тарифи"! Т.нар. ОГП на София е препълнен с умишлени градоустройствени грешки, които се решават в ДАГ с пари "под масата" , започващи от 20000евро нагоре!Да не се забравя, че въпростния ОГП бе приет по време на кметстването на Б.Б.!

55

брокер

преди 14 години

От къде ще дойде СЪЖИВЯВАНЕТО: от повишаване ръста на безработицата; от НЕСИГУРНОСТТА, която ще изпитват работещите; от повишената взискателност на банките към кандидатите за ипотечен кредит; от огромното предлагане на некачествено строителство; от повишената взискателност - вече - на решените да купуват; от това че най-скъпото и лукс.троителство не надвишава 450 евро за инвеститора, а такива жил.сгради в София се броят на пръсти и т.н и т.н.....

fallback