fallback

 

Изготвеният по поръчение на президента Георги Първанов икономически доклад е много добър и интересен, но критиките към Българската народна банка (БНБ) в него са най-слабата му част.

Това мнение изрази управителят на централната банка Иван Искров по време на днешното обсъждане на доклада.

„БНБ не е подценила финансовата криза и не е стояла безучастно, а е реагирала навреме“, заяви управителят на финансовата институция.

По думите му БНБ е взела мерки срещу кризата заедно с предишния финансов министър още през октомври миналата година и са обсъждани мерки, които биха могли да се приложат в критични ситуации, но това не се е наложило.

Сред мерките Искров посочи понижаването на ставката за минималните задължителни резерви на банките.

„С тази навременна реакция в търговските банки е останал ресурс от 3 млрд. лв.“, допълни той.
 

Вижте още 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Чао

преди 14 години

Искров корумпирамо ***...........чо не си мълчиш бе мършак.......пък ако не можеш ми обесни следния - случай плащам заем по 126 лв на месец по договор + таксите де които са си жива измама ....и без никой да ме уведоми, заема ми е качен на 138 лв пак + таксите.........значи обеснявам щом сме европейска държава ще се равниме с Германия.всички над 4 % лихва е геноцит и е против правата на човека..че направя референдум за искане банките да ни върнат откроднатите пари + 10 пункта лисхва на месец!

1

до модератора

преди 14 години

личи си чесе гъзите на всички и сте фесове,а и сигурно усложливо се подлагате на анални манипулации от всяка власт в момента,както и предишния коментар и тоя усложливо го подминете,ами не е чудно това е новинарски саит където бачкат некадърни ***

fallback