Снимка: БГНЕС
fallback

Петролът продължи да поевтинява и днес, след като вчера котировките се понижиха в унисон със спада на борсовите индекси в САЩ.

Причината за поевтиняването на суровината е все по-голямото понижение на доверието сред инвеститорите, че икономическата ситуация скоро ще се нормализира.

Вчера на американската фондова борса индексите отбелязаха пореден остър спад, като Dow Jones и S&P 500 се върнаха до нивата си от 1997 година. Загубата, с която приключи сесията за двата показателя, възлезе на по около 3,5 на сто.

В резултат на това цената на петролните контракти с доставка през април се понижи с 1,59 долара до 37,58 долара за барел. На електронната платформа на борсата в Ню Йорк черното злато поевтинява с още 51 цента и в азиатската сесия се търгува по 38,07 долара за барел.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Християн Кънчев

преди 15 години

И какво, бензина няма ли да поевтинее ???????? !!!!!!!!!!!

9

de4o

преди 15 години

koy tuy be ,benizina nyama li da pada be jugana ne varvi hubau na gaz

8

преди 15 години

За съжаление това обяснение единствено Лукойл може да го даде...Все пак, не забравяйте, че лукойл е търговско дружество, и като такова се стреми към максимална печалба. И тук е мястото на държавата да определи доколко механизмите им на ценообразуване ощетяват крайния потребител.

fallback