Сделката подлежи на одобрение от страна на съответните власти. Снимка: БГНЕС
fallback

Шведската медийна група MTG е съобщила днес, че е подписала сделка за покупката на Нова ТВ България за 620 млн. евро (966 млн. долара) в брой, предаде Ройтерс.

В съобщение от MTG посочва, че придобиването на Нова, вторият по големина телевизионен канал в България, ще се финансира с налични средства на шведската компания, както и с нов дълг в размер на 3 млрд. крони (494 млн. долара).

Вижте още

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

b

преди 15 години

А кога ште махнат идиот4ето Ники кьн4ев , доносника-разузнава4 Георги Коритаров и прасето Лора Крумова , а докога ште льжат Бьлгарския народ или смятат 4е ядем доматите сьс коловете ?

18

преди 15 години

Скоро и БТВ-то ще го шатнат за 1 милиард долара, а пък в тъпите соцмозъци на тукашното туземско население нека си мислят, че пари се правят само от пушеците на Кремиковци, които се оценяваха от Акселор Митал на 500 млн. долара, по-малко от НТВ.

17

преди 15 години

Ми ти явно авно не разбираш много. Действително ми е хенди камерата но е с 2 милиона пиксела ,колкото и телевизора ми тоест Full HD. А дори и голяма тел. камера да е 15 хиляди смятам ,че е нищо на фона да милярд и 200 милиона дадени за закупуването на Нова тв. А относно другите 80% дето нямали HD телевизори въпреки ,че вече май не се продават телевизори без минимум HD-ready или и да се продават то поне от година не се произвеждат. и хората които са на обикновенните 800 хиляди пиксела , нищо няма да им пречи ако сигнала от телевизията е Full HD най-много да се получават някъде незабележими квадратчета. Но с нищо няма да им се развали качеството. Така ,че не е това причината. Причината е ,че просто им се свидят парите на телевизиите.

fallback