Снимка: gwu.edu
fallback

Българска народна банка няма никакви притеснения по отношение ликвидността и платежоспособността на ТБ Първа Инвестиционна Банка АД, каза Румен Симеонов, подуправител на финансовата институция. От надзорна гледна точка банката нито има наложени санкции досега, нито има отклонение от регулацията.

Това потвърди пред Дарик радио и Мая Георгиева, изпълнителен директор на ПИБ, по повод зачестилите слухове, че банката е в ликвидна криза и e пред фалит.

ТБ Първа Инвестиционна Банка АД е високоликвидна и няма никакъв проблем да изплаща задълженията си по депозитите. Който се чувства несигурен, да заповяда да си изтегли парите, каза още изпълнителната директорка на банката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Maria

преди 15 години

И какво се случи след месец?! Много шум за нищо. Всичко си е по старо му. Вали, гърми...керванат си върви. И пак *** си е една от водещите банки сред финансовите институции в България.:)

104

Alex

преди 15 години

След като прочетох два вагона глупости относно склонността на слуховете да се сбъдват ми се ще да припомня само едно нещо. От година и 5 месеца България е член на ЕС, който има съвсем конкретни изисквания в областта на гарантирането на депозитите и стабилността на банковата система.

103

един друг

преди 15 години

и съответно загубихте ли си лихвичките.Супер, значи вече съм сигурен, че ще си получа моите лихви.Ама така е, като всички сте в "вътрешна информяция" (от форумът на бгмама)...

fallback