Снимка: СВ
fallback

Нов търговски център от типа мол ще бъде построен в кв. „Малинова долина “ в южната част на столицата срещу Бизнес парк София, съобщиха от компанията инвеститор.

Стойността на инвестицията е 168 млн. евро.

Инвеститор е “Форум София” АД, дъщерно дружество на Meinl European Land, която наскоро обяви, че към края на юни е имала 43 проекта в процес на развитие в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) на обща стойност 3,7 млрд. евро.

Тя притежава 80% от “Форум София” АД, което придоби по-рано през годината за 24 млн. евро.

Търговски център Форум София ще бъде разположен на терен от 170 дка и ще представлява търговско-развлекателен комплекс от смесен тип.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

men

преди 16 години

Ако вникнеш в това, което ти е написал Цезар и се отърсиш от негативизма си, който можеш да впрегнеш в нещо по-стойностно, което да ти носи повече пари,може би и сам/а ще стигнеш до извода, че няма значение с какви пари са направени, моловете дават работа на стотици хора, удобни са от всяка гледна точка-паркинг, много магазини /и не всички на космически цени/, готини места да седнеш с приятели, дори можеш да си оставиш детето, без да мрънка, докато го влачиш с теб из безкрайните обиколки....а и освен това живеем в Европа, в 21 век-не можем вечно да си седим на "Детмаг" или ЦУМ отпреди 89г., за да не се перат мръсни пари

13

Цезар

преди 16 години

Ами бизнеса в БГ си е реален и поне 90% от чуждите инвеститори не са "нашите момчета", но дори и нашите момчета да са - какво значение има - влизам в даден магазин и си купувам определена стока на определена цена. Какво ме интересува този магазин на кого е и печалбата при кого отива? Сакън да не платим печалба на някого си и да се почувстваме прецакани от този факт. Бил съм в повечето страни членки на ЕС и живея в такава - навсякъде е едно и също, но под различна форма. И ми е приятно да пазарувам в Mall of Sofia, вместо от Илиенци. И не си оставям заплатката там, най-малко поради факта че от 20 години не работя на заплатка. А "инвеститорите" строят и заводи, ако не знаеш. И постоянно модернизират по-старите си мощности, само че човек да знае това трябва да попътува из България, а не да си формира мирогледа от вестници и телевизия. Какво значение има дали едни пари са мръсни или чисти , ако с тях е направил нещо , което да е в полза на хората????

12

Aman

преди 16 години

... tova si e moja prostest... ti sled kato smjatash che biznesa v BG e realen i chuzdite investitori ne sa nashite momcheta - si kupuvaj... no njama da e zle da poizlezesh ot cherupkata si..idi v njakoja strana chlenka na EU - neobremenena ot soca i si otvori ochite... i ne zabravjaj da si ostavjash zaplatkata v Moll Sofia ili CCS :))) ...puk "investitorite" moze i da postrojat i njakoj zavod sled 200 godini

fallback