На 20. 09. 2005 г. започва строежът на първата отсечка от разширението на метрото до ж.к. “Младост” – метроучастък “Интерпред” – “Г. М. Димитров”, съобщиха от Столична община.

Вторият етап от разширението на метрото обхваща участъка от “Интерпред” до ж.к. “Младост 1” (бул. “А. Сахаров”). Общата дължина на участъка е 2,9 км. с три броя метростанции.

Трасето на участъка започва от надлез “Дървеница” и чрез естакада преминава над кръстовището при КАТ. В кръстовището е ситуирана метростанция № 11. Метростанция № 12 ще е надземна и ще се намира преди моста “Въртопа”.

Метролинията преминава открито по мост “Въртопа”, след което чрез преход от открит участък преминава в подземен до кръстовището на бул. “А. Сахаров” с ул. “Йерусалим”, където се предвижда изпълнението на Метростанция № 13.

Всички метростанции са оборудвани с ескалатори и асансьори за достъп на трудно подвижни пътници. При пускане на участъка в експлоатация през 2008 г. метрото ще е с дължина 17,5 км., с 14 метростанции и ще превозва до 250 000 пътници на ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase