Милен Велчев Снимка: Булфото
fallback

Министърът на финансите Милен Велчев ще направи презентация на тема "Пътят на България към Европа" пред 400 висши служители от федералните министерства на Германия, от Бундестага, пред посланици и висши ръководни кадри на големи германски концерни и финансови институции, както и представители от различни институции на Европейския съюз, съобщиха от Министерството на финансите (МФ).

Министър Велчев заминава днес на работно посещение в Германия и в САЩ. Програмата му в Германия предвижда още участие в бизнесзакуска с Гернот Ерлер - заместник-председател на парламентарната група на Германската социалдемократическа партия в Бундестага, както и среща с борда на директорите на "CommerzBank AG".

Милен Велчев ще има среща и с Ингрид Матеус-Майер - член на ръководството на "KfW Bankruppe".

От Германия финансовият министър заминава за Вашингтон, където ще участва в пролетната среща на гуверньорите на Международния валутен фонд и Световната банка, съобщават още от МФ. Форумът ще се състои от 16 до 18 април.

На 16 април финансовият министър ще се срещне с Шенгман Занг - управляващ директор на Световната банка, а по-късно ще разговаря и с членове на Международния валутен и финансов комитет на фонда, пише в съобщението на МФ.

Милен Велчев ще се срещне и с Марк Блумфийлд - президент на Американския съвет за капиталово формиране. На срещата ще присъстват и Ричард Ран и Дан Мичъл - представители на фондация "Heritage".

В централата на МВФ в неделя финансовият министър ще разговаря с Майкъл Деплер - ръководител на Първи европейски отдел на МВФ, с Джерон Кремерс - изпълнителен директор за България в МВФ, с Ананд Сет - директор за България в Световната банка, и с Ад Мелкерт - изпълнителен директор на Холандската
група в Световната банка.

Предвидено е и интервю на министър Велчев за CNN. Той ще се срещне и с българската общност във Вашингтон в посолството на България там.

Програмата му на 18 април предвижда срещи с представители на "Cato Institute", след това ще отпътува за Ню Йорк. На 19 април министър Велчев ще участва в икономически форум, организиран от "Eurasia Group". Преди отпътуването му за България той ще разговаря с представители на Управителния съвет на "Wallstreet Journal".

Министър Велчев се завръща в България на 20 април 2005 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback