Снимка: БГНЕС

Събориха част от спортния център на братя Пулеви в столичния квартал "Лозенец". Пред NOVA Тервел Пулев заяви, че става дума за своеволие от страна на инвеститор, който възнамерява в района да бъде издигната 19-етажна сграда с подземни паркинги.

"Вижда се откъде са влезли с тежка техника в сградата, после запушиха с гипсокартон", обясни Тервел Пулев.

"Ако колоните бъдат бутнати с багер, ще падне цялата сграда", коментира Диана Ненова, жена на Пулев.

Според Тервел в случая става въпрос за незаконни действия.

"Така нареченото ПБЗ за събаряне на част от сгради не е вярно, защото това е една постройка. Вижда се от кадастъра. Тук има затваряне на очите на държавните органи", смята Пулев.

Инвеститорът отказа да застане пред камера. Но обясни, че събореното е 100% собственост на фирмата, която представлява. И че частно-правните въпроси ще защитава по съдебен ред.

От район "Лозенец" обясниха, че според приетия подробен устройствен план се предвижда да има подземен гараж с две сгради, като се запазва и спортният център. Категорични са, че всички изисквания са били спазени.

"Ние сме спазили Буквата на закона. Нищо повече не може да направим. Предстои да се предприемат действия от администрацията на СО. Със заповед на кмета ще се реши какво трябва да се направи за укрепването на сградата", коментира Витан Влахов, зам.-кмет на район "Лозенец".

А, докато съдът отреди в чия ползва ще наклонят везните, скоро от спортния център ще посрещат с протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase