Снимка: БГНЕС
fallback

Меморандум за намерение между Министерството на отбраната на България и Министерството на отбраната на Украйна одобри днес, 13 септември, Министерският съвет. Предстои той да бъде подписан от министъра на отбраната Тодор Тагарев, съобщиха от МО.

Меморандумът очертава широк кръг от области за двустранно сътрудничество в сферата на отбраната - научно и технологично сътрудничество, развитие на военното образование и наука, обмен на опит в подготовката и използването на въоръжените сили, разработване на комуникационни, информационни, навигационни и сензорни системи, военна медицина и други области от взаимен интерес.

Подписването на Меморандума ще бъде знак за готовността на българската страна за засилване на сътрудничеството за развитие на способностите на Украйна за защита и укрепване на устойчивостта й и за повишаване на оперативната й съвместимост с НАТО.

Документът е в съответствие с приетата от 49-ото Народно събрание на 6 юли 2023 г. Декларация в подкрепа на членство на Украйна в НАТО.

Подписването на Споразумението не поражда правни задължения за страните и не предполага разходването на допълнителни финансови средства от държавния бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

not really funny

преди 7 месеца

С цел събиране на покраинско просо

33

Анонимен

преди 7 месеца

"Само хилядите минни полета пазят окупаторите"?!?? А ти какво искаш да ги пази жив щит ли? Да се наредят войници и да спират техниката ли? Това да не са "умните" укри,които разминират гореспоменатите полета с хора? Вече над 500 хиляди са им жертвите, доведени от *** заповеди.

32

Българин

преди 7 месеца

Само болните русофили тука говорят за "война"! Никой не му дреме за болните амбиции на Кремъл! И без това, украинците си се справят чудесно! Само хилядите минни полета засега ,пазят окупаторите от украинската "любов"! Освен да плашат гаргите и да рекетират света,за друго не стават!

fallback