Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg
fallback

Правителството няма да удължава извънредното положение, но ще бъде внесен законопроект за изменение на Закона за здравеопазването. Той ще позволява на здравния министър и на държавния здравен санитарен инспектор да установяват мерки за преодоляване на епидемиологичната обстановка.

Доктор Радосвет Горнев, оглавяващ Клиниката по обща хирургия в болница "Лозенец", призова хората да спазват изградената до този момент дисциплина. Той заяви в предаването "Денят ON AIR", че навременното прилагане на мерките е дало резултат.

"Имам надежда, че ще се върнем към нормален живот, но това зависи от нашата дисциплина, защото ние като държава въведохме съвсем навреме ограничителните мерки, но те не бяха толкова драстични. Сега е много нужно да запазим тази дисциплина и да излезем час по-скоро с възможността да направим изводи за това как здравната система устоява на удара", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

Повече от 400 са хоспитализираните в България. Само 10% от тях са в интензивни отделения.

"Рано е да се дават изводи за това как сме се справили като държава, здравна система и общество, защото не сме избягали от този огромен проблем, който ни се стовари. Ще дойде време за изводи и те трябва да бъдат много сериозни", посочи докторът.

Според д-р Радосвет Горнев голямото предизвикателство пред медицината е това, че този вирус действа по различен начин в различни части на света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 3 години

Какво разбира един пенсиониран счетоводител от здравеопазване и един гъзолизен коремен хирург от вируси? Както и Кофопомпаджия от управление на Държава?

11

Анонимен

преди 3 години

За съжаление короната даде на много хора власт, слава и много пари за каквато не са си и мечтали и те няма да искат да се разделят лесно с тях ! Само погледнете наш Боко, който взе да де изживява, като божество, което дори се сърди, когато не го почитат, както ТО желае! За интересите в световен план подчинение, контрол, ваксини, чипиране и пр. дори няма да споменавам, сами се сетете, кога ще "изчезне" короната !

10

Анонимен

преди 3 години

Заразата остава и ще се живее с нея.Остава простия народ поне да е възпитан и хигиеничен.

fallback