Снимка: архив, БулФото
fallback

Антимонополната комисия ще проверява пазара на горива.

Секторният анализ започва след медийни публикации за ръст на цените, както и получен сигнал в КЗК, че цената на горивото на бензиностанция във Велико Търново е съществено по-висока от тази на другите бензиностанции от същата верига в останалата част на страната.

Oще по темата

От КЗК съобщават, че според проучените публикации увеличението се наблюдава в градовете Пазарджик, Пловдив, Хасково, Бургас и в част от градовете в Северна и Северозападна България - Враца, Видин, Монтана, Велико Търново и др., както и че съществуват големи различия в цените на бензиностанции от една и съща верига в отделните региони и дори в зависимост от разположението на обекта.

Освен това в голяма част от статиите се коментира, че бензиностанциите в някои градове в България продават гориво на цени, които са доста по-високи от средноевропейските, което също така не кореспондира и с тенденциите на чувствително понижение в цените на петрола на международните пазари, посочват от комисията.

От КЗК призовават обществеността към активно съдействие и предоставяне на информация във връзка със състоянието на конкурентната среда в сектора.

И изтъкват, че това не е първата такава проверка, защото горивата имат социално-икономическа значимост и пряк ефект върху цялата българска икономика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 5 години

Колко е надценката на бензина в бензиностанциите. Само Марешки разкри, че е 60-70 стотинки на литър. Колкото поеме пазара.

20

До 20

преди 5 години

,,До сега къде бяха от 1,70 лв. бензин на 2,40 ?" Къде го купуваше този бензин и преди колко години бе друже? Аз съм купувал и бензин по 10 стотинки през 69-70 година.Тия твойте сметки...........!?!?!?

19

Напомняне

преди 5 години

Всяко нещо струва,толкова колкото,някой е готов да даде за него ,в дадения момент!Да забелязвате ,по малко коли ,по улиците?

fallback