Снимка: Pixabay
fallback

Пикът на българската икономика ще бъде през 2019 година, защото той се случва обикновено тогава, когато има цялостно прегряване на икономиката. Това каза Любомир Дацов, бивш зам.-министър на финансите, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. "В момента, поне през тази, отиваща си, година, ние наблюдаваме прегряване на пазара на труда".

"Ниската инфлация говори, че все още икономиката като цяло още не е прегряла, има накъде да се развива преди да достигне своята връхна точка. Според мен през 2019-2020 година ще е времето, когато ще трябва да помислим какво правим през следващия период, който ще дойде и активността ще намалее".

Надявам се, когато активността намалее да няма спад, а да има забавяне, каза още гостът.

"Не е нужно да се случи нещо, като 2008-2009 година. Може да се получи едно плато и след това ръста да продължи. Исторически погледнато платата са по-чести, отколкото големите пропадания".  

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 6 години

Пик има там където работят умни и образовани хора, основно икономисти завършили в престижни университети. Които не крадат много, имат ндостойнство и уважават съгражданите си. Къде видяхте при Суджуците такива, Цецо, Цецка, Суджук паша, Свинетка, еййй, един няма читав. ПроЗДи и крадливи, вече и изпечени лъжци. Държавата се крепи на европарите, но за съжаление една огромна част са откраднати и разпределени между тях.Ако не душат Малкия и Среден бизнес и а шанс, ако не бяха корумпирали всичко, също

21

Бандит

преди 6 години

Ами то до 2019 може да изпукаме като въшки .....

20

Анонимен

преди 6 години

Глупости! Никой не може да прогнозира бъдещето!!!

fallback