Снимка: БТА
fallback

Няма как да бъде намерен компромисен вариант по казуса "Калиакра", който да е изгоден за всички страни. Това каза пред "Фокус" вицепремиерът Валери Симеонов.

Oще по темата

Той допълни, че няма как да бъде разрешен проблемът без да бъде ощетена държавата, но целта е да не бъдат причинени големи вреди. Според вицепремиера единственият изход е обезщетяване на собствениците, а другото алтернативно решение – отказ от изпълнение на решението на съда на Европейския съюз, е невъзможно.

"Не знам как ще завърши този казус, но това, което зависи от нас, които сме натоварени с управлението, ще гледаме да завърши с минимални щети. Нашата цел ще бъде казусът да завърши колкото се може по-малко зле", коментира вицепремиерът.

Валери Симеонов прогнозира, че след казуса "Калиакра" ще последват аналогични проблеми и при други общини, засегнати от „Натура 2000“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 години

Нали трябва да се стимулира чистата енергия. Сега пък пречела на птичките. Ако говорим за истинско застрояване, съм съгласен. Това е парадоксът на развитите общества. Защитаваме врабчета и лишаваме хората от единствения поминък който остана-земеделието

9

BOC

преди 6 години

По тези земи е имало земеделие от хиляди години и то не е застрашавало птиците и другите животни. Не е имало ветрогенератори!България е осъдена заради ветрениците, с благословията на сега управляващите.Цар Бойко да не се прави на ощипан, а да събаря ветрениците и проблем няма да има!!!А може би целта е и друга: тези мноооого плодородни земи да станат пустеещи, да им падне цената, ииии след някоя - друга година Бойковите приятелчета да ги изкупят на безценица.

8

Анонимен

преди 6 години

И къде са тези земи, които е откраднал Симеонов?

fallback