Снимка: архив Булфото
fallback

Да се разсеят спекулациите, че председателството ни на ЕС може да ни бъде отнето. За това ще работи вицепремиерът по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018 Деница Златева, според която такива твърдения от политици са недопустими.

"Надявам се с работата си да докажем, че председателството и ролята на България в процеса на вземане на решения в ЕС е от изключително значение", подчерта Златева, която прие поста от вече бившия вицепремиер по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева.

Кунева пък изрази надежда "оборотите" на подготовка на българското председателство да са още по-високи. Тя заяви, че има пълно доверие в ангажираността на Златева за тази задача и й пожела пълен успех.

"Председателството е национална задача. За да имаме национални приоритети, на нас ни трябва национална амбиция. Виждам, че можем да я направим заедно, на добър час", се обърна Кунева към наследницата си на поста.

"Благодаря за досегашната работа, за хъса и амбицията председателството да бъде изведено като национален приоритет. И в месеците занапред в мандата на служебния кабинет ще положим всички усилия, така че работата по подготовката на председателството – не само политическата, а организационно-логигистичната, техническата, да продължи с пълни темпове", каза Златева.

Тя ще представи екипа и приоритетите си следващата седмица, но още днес ще се срещне с дирекциите в МС и с ръководството на центъра по подотовка на председателството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 7 години

До Един 12А на мен котката ми започва да джафка!!!!!!!!!!!!!!!!!

8

Един

преди 7 години

Спрете да слагате снимки на Куневица, ве! Пресича се млякото!

7

БАБА КУНА

преди 7 години

БОКОВИТЕ МИНИСТРИ СЕ СКЪСАХА ДА НИ ДАВАТ СЪВЕТИ И ТО СЛЕД КАТО ТОТАЛНО СЕ ИЗЛОЖИХА С НИЩОПРАВЕНЕТО СИ, А КУНЕВИЦА СПЕЦИАЛНО ОСВЕН С ПРАЗНО ДЪРДОРЕНЕ НЯМА ДА Я ЗАПОМНИМ С НИЩО ДРУГО.

fallback