fallback

Общ преглед

Не беше твърде отдавна денят, в който Пловдив беше избран за културна столица на Европа за 2019 г.

От тогава градът се подготвя още по-трескаво за заветната 2019 г. Пърформънси, фестове, хепънинги са само малка част от богатия културен календар на Пловдив. Но какво се случва в театъра - една от носещите колони на културата по принцип?

Десислава Апостолова разказва именно за едно такова преживяване. "Да отидеш на театър не е нищо кой знае какво, най-нормално културно мероприятие... поне в по-голямата част на света, но България, или в случая Пловдив (градът, избран за Европейска столица на културата за 2019 г.) не е точно така", пише тя.

Действието се развива на 19 октомври, когато отива във Военния клуб в Пловдив, за да гледа "Последният страстен любовник" от Нийл Саймън, разказва Десислава пред Dnes.bg.

Жената признава, че не е очаквала кресла с място за шампанско и трюфели, но и завареното не било също очаквано. А то е направо тъжно - липсващи крушки в лампите, мръсни подове, интересно инженерно решение на липсващи седалки. Залата също така била студена, въпреки наличието на климатици - вероятно поставени за украса.

"И после се коментира, че младите не ходели на театър, че то за ходене ли е?! Срамота е в такива зали да се играят каквито и да било постановки", коментира тя и вместо със спомени от актьорската игра и постановката си тръгнала разочарована, отвратена, невярваща... 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Десислава Апостолова

преди 7 години

Бояна, това, че Военния клуб е зала, която се наема ми е пределно ясно, наема преди няколко години беше 500лв., така, че не бих го нарекла с минимални средства, за това, което се предлага. Това, че аз съм закупила билет от Грабо за 5лв., не означава, че ще съм в условия като изба, имаше достатъчно хора, които са закупили билети на редовна цена. За мен това е неприемливо и е част от облика на Столица на културата 2019...за съжаление.

14

Злобарски сайт

преди 7 години

Това беше до тук с четенето на този,сайт не съм от Пловдив,но това е смешно и жалко да плюеш по който и да е град в собствената си държава!!!!!

13

Анонимен

преди 7 години

До До Пловдивчанин"Плюенето основно не е от софиянци,а от разни аграри докопали се до панелна квартира и станали столичани!"Точно така, дошли например от Пловдив и др. села и паланки :)Майна искаш ли кърпичка :)

fallback