Снимка: архив Reuters
fallback

И този уикенд по границите ни с Гърция се образуваха километрични задръствания. Колите минават за часове, шофьорите на камиони чакат с дни.

На най-големия граничен пункт с Гърция - ”Кулата” се извиха опашки от чакащи още рано сутринта. Причината - стотици българи искаха да стигнат до плажовете в южната ни съседка. Някои обаче не издържаха на опашката,  направиха обратен и решиха да прекарат деня не в Гърция, а в България, съобщи "Нова телевизия".

През активния летен сезон през "Кулата" преминават между 8 и 10 хиляди автомобила на денонощие и около 30-40 хиляди пътуващи.

Най-потърпевши от засиления трафик са шофьорите на камиони, които понякога чакат и с дни.  

"Основната причина е старта на активния летен туристически сезон в Гърция. Месеците юли и август са изключително натоварени, това продължава и до края на септември", коментира Атанас Георгиев, който работи на граничния пункт.

Граничарите напомнят,  ако сте с малки деца да не им забравите паспортите. Ако пък детето пътува само с единия си родител, декларацията за съгласие от другия е задължителна.

"Препоръчително е да разполагат освен с оригинала, така и с готово ксерокопие, за да не се бавят на пункта до извършване на ксерокопиране", подчерта Атанас Георгиев.

На километър от Промахон пък ще ви трябват дребни заради  въведените преди дни тол такси Ако сте кола таксата е 2,4 евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 7 години

Днес минахме Кулата за 5 мин около 13 часа - що за *** журналистика и *** статия. Барем да се бяхте поразходили да видите поне

29

Анонимен

преди 7 години

После зимата ще се самозапалвате.

28

Анонимен

преди 7 години

По-добре в тапи за Гърция, отколкото дни на Бетономорието (Мутроморието).

fallback