Снимка: Facebook
fallback

В пограничното село Резово днес бе издигнат български трибагреник на 25-метров пилон.

До него е разположена и обозначителна пирамида, която отбелязва най-югоизточната точка на Европейския съюз в континентална Европа. Проектът е разработен от кмета на Царево Георги Лапчев.

Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков бе официален гост на събитието и  отбеляза, че днес се слага край на спора кое знаме се вее по-високо - българското или турското.

"След като помолих геодезисти да направят измерване, се оказа, че двете знамена са на еднаква височина", посочи Чолаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

арх.Георги Долапчиев

преди 7 години

Нека да уточня лично аз съм направил проекта за този флаг. Кмета на Резово дойде при мен, изпратен от Лапчев и ми каза искам да проектираш знаме точно на границата ни с Турция и нашето да бъде по високо от Турското.

14

Хахото

преди 7 години

Да беше продължил с цитата бе, 19-ти! Хората са ти написали, че е най-югоизточната чат в КОНТИНЕНТАЛНА Европа! Ама нали трябва да напишем простотия

13

Анонимен

преди 7 години

До него е разположена и обозначителна пирамида, която отбелязва най-югоизточната точка на Европейския съюз__________Най-югоизточната точка на ЕС се намира в Кипър, но явно и политиците ни и журналистите ни са бягали от часовете по география

fallback