Снимка: БТА
fallback
Младото поколение може да сложи край на бедността и на климатичните промени, заяви Ирина Бокова, генералният директор на ЮНЕСКО и българският кандидат за генерален секретар на ООН, предаде агенция Синхуа. Бокова изнесе лекция в университета Коменсиус в Братислава.
Oще по темата
 
Днешните млади хора са първото поколение, което може да сложи край на крайната бедност и последното поколение, което може да реши проблема с климатичните промени, каза Бокова, цитирана от БТА.
 
Тя описа младото поколение като най-работливото, най-образованото и най-широкоскроеното, както и онова, което носи най-тежкото бреме на промяната.
 
Бокова подчерта, че около 1,5 милиарда души понастоящем живеят в обхванати от конфликти райони. От тях 40 процента са млади хора, каза тя. Бокова припомни, че има и 73 милиона млади хора по света, които са безработни.
 
Свидетели сме на разрушаване на културното наследство, както и на нова глобална война за сърцата и умовете на младите хора основно. Когато нашата планета и нашите ресурси бъдат изчерпани, ние можем да прибегнем до възобновяемите енергии на човешкия разум, каза Бокова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

висок

преди 8 години

Тази като върла комунистка пак хнърля мъгла пред младите. Помните ли как родителите на тези червени аристократи така ни лъжеха като пионерчета, комсомолци, че.....утре идва комунизма, утре идват благата.... Долна червена зараза!

36

От 40

преди 8 години

Ако успеем да постигнем тези 2 цели,то тогава живота на хората ще се промени към по-добро,вместо да изразходваме енергия за да правим някой цър.вул богат,ще я насочим към това да усъвършенстваме започнатото и все повече да улесняваме живота си,което определено не се случва в тези дни,бачкаме все повече,трябва да плащаме все повече данъци и сметки,превърнати сме в тотално промити роби .

35

Да

преди 8 години

Единствения начин да спрем бедността е да овесим на въжетата крадливите и алчни тюф.леци,да им вземем всичките окрадени пари и да ги вложим в неща които да са от полза на всички,като построяване на възобновяеми източници на енергия,която да стане безплатна за хората.След това започваме да мислим какво друго може да се направи за да облекчи живота на хората,влагаме в технологии за лесно отглеждане,обработване и произвеждане на екологични хранителни продукти,докато храната не стане безплатна.

fallback