Снимка: архив Булфото
fallback

Стефан Данаилов и още шестима професори от НАТФИЗ правят сдружение, еквивалент на съществуващия отдавна съюз на артистите у нас.

В начинанието си  Ламбо е придружен от колегите си преподаватели Атанас Атанасов, Здравко Митков, Ивайло Христов, Иван Добчев, Маргарита Младенова и Пламен Марков. Сдружението ще е в обществена полза.

То се нарича СТАН - Сдружение на  театрали и алумни на НАТФИЗ. Очаква се да бъде съставено на основата на седем творчески направления, пише "Телеграф”.

От месеци в гидията на артистите има напрежение срещу сегашния председател на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.

Преди време артисти от Народния театър поискаха оставката му с обвинения, че обвързва изкуството с политиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Иванов

преди 8 години

Вие *** ли сте или неграмотни та не четете какво ще създава Данаилов. Сдружение в подкрепа на завършващите студенти.Различно е от съществуващия Съюз на артистите в България.

17

Крали Марко

преди 8 години

Аман от изкривени и тенденциозни тълкувания! Организацията, която създават преподавателите от НАТФИЗ НЕ Е СИНДИКАЛНА, за разлика от Съюза на Артистите в България. Целта на новото сдружение е да се бори за младите, скоро завършили артисти - да имат условия, в които да правят театър! Самият Христо Мутафчиев беше на първата среща в НАТФИЗ на 27-ми Март, на която се инициира създаването на сдружението и се включи в едно от седемте направления на новото сдружение. Подкрепя сдружение срещу себе си ли?

16

нова провокация

преди 8 години

Театър - вятър! Празна работа. До преди много, много и много години ( някои ще се сетят кога), бях почитател на театъра. Но след като гледах пиесата " Ленин влезе в нашия дом", се зарекох пред себе си НИКОГА повече да не вляза в театър. Удържах ( и удържам ) на дадената си дума.

fallback