Кадър: Нова телевизия

Бандитите у нас стават все по дръзки. Доказва го поредния нагъл обир, извършен след разбиване на стена с джип. И то краден.

Бруталната случка се е разиграла в ранните часове на 16 март. Тогава маскирани мъже успели да разбият тухлената стена на хранителен магазин, след като пет пъти се блъскали в нея с джип, разказа историята репортаж по ”Нова телевизия”. За около осем минути обирджиите успяват да отмъкнат повече от 444 стека цигари на обща стойност около 25 000 лева.

С този магазин семейството на Илка изкарва прехраната си вече 26 години. Тя признава, че и преди са ставали жертва на кражби, но нито една от тях не може да се сравни с тази от 16 март. 

"Дал си си живота, здравето и престъпниците ти го взимат за минути. Чувствам се безсилна, няма кой да ме защити”, споделя през сълзи Илка.

Дъщеря й Милена била на 11 години, когато родителите й отворили магазина. Днес младата жена описва чувствата си след обира така: ”Все едно ме удариха в душата”.

Милена разказва, че на охранителните камери се вижда, че джипът е опитал да събори първо едната стена, но след два удара в нея се отказал. След това се насочва към другата. Опитва един, два, три, четири пъти. Успява да разбие тухлената стена от петия път. Тогава бандити излизат и започват да товарят стековете в него.

Откраднатият джип все още не е намерен.

И собствениците на магазина, и от полицията са категорични – обектът е проучван, а престъплението - планирано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase