Снимка: Булфото
fallback

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е на път да остане за пети път без имунитет. Временната комисия в парламента, която обсъжда поредните искания на главния прокурор за отнемане на депутатската защита на националиста, реши да препоръча  на Народното събрание да я отнеме по още два казуса.Това стана ясно от думите на шефа й Димитър Главчев.

Oще по темата

Депутатите от комисията препоръчаха на пленарната зала да свали още два пъти имунитета на Сидеров – за нападение над полицай пред парламента през 2013 г. и заради хулигански действия по време на тържествата в Батак през 2011 година.

Преди това парламентът свали имунитета на Сидеров заради така наречения скандал "клекшоп", както и за нахлуването в НАТФИЗ в края на октомври. Миналата година пък националистът остана без имунитет и заради скандала на Летище Варна.

Днешното решение е взето с почти пълно единодушие. Само двамата народни представители от Атака са били против, а депутатът от БСП Атанас Зафиров се е въздържал, стана ясно от думите на Главчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

а

преди 8 години

Инициативен комитет за издигането на Палюшев за нов президент.26 години идиотизми стигат ,дайте умните да управляват България и работата ни ще свети .

33

а

преди 8 години

Защо не искате Палюшев за президент бе *** .Всеки път се учудвам на българите.Палюшев е скромен човек ,който пише книги ,а не се бие с полицаи .

32

да

преди 8 години

Божидар Палюшев е достоен християнин написал изумителни книги .Дано се кандидатира за президент на страната

fallback