Деян Донков и Гумата Снимка: кадър bTV

Обикновено шофьорите трябва да внимават за останалите участници в движението. В България обаче има и усложняващ фактор и това са дупките.

За близката си среща с дупката разказа в ефира на bTV актьорът Деян Донков. Неговата история се разиграва в Банско.

На тръгване от снимки актьорът е преминал през пропаднала шахта, която успява сериозно да среже гумата му. За да се допълни картинката, когато вика полицията се оказва, че ще заплати акт. Защото бил преминал с несъобразена скорост през препятствието на пътя.

"Чух удар и се стреснах, защото помислих, че съм ударил животно", разказа Донков за момента на инцидента. "Слава Богу, че детето ми не беше с мен", допълни с облекчение.

Той се връщал от снимки, а с него пътувала и приятелката му Радина Кърджилова, която се е уплашила от инцидента.

"Отказах да получавам протокол, всичко ще е за моя сметка. Ще ми излезе много по-скъпо, но това е бунтарско. Едно момче видя какво стана и поиска да ми е свидетел", сподели Деян Донков.

Вицепремиерът Томислав Дончев също коментира инцидента и остро репликира актьора, че и самият Дончев е пукал гума, но не я е носил в телевизията.

Кметът на Банско пък увери, че е взел мерки. Местните шофьори коментират, че знаят за подобни препятствия и внимават, но е опасно за незапознатите с пътя.

А що се отнася до съставения акт, от полицията обясниха, че това е просто административна подробност и при така поставената ситуация актьорът може да съди общината за нанесени щети.

Деян Донков все пак заяви, че не смята да съди общината, но се надява да има по-малко убити хора на пътя.
А ремонта си ще заплати сам.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase