Снимки: ГЕРБ

Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов се премени в македонска носия и препаса пищов по време на празника на родопските ястия. Той се състоя по традиция в Златоград днес, а лидерът на депутатите от ГЕРБ бе официален гост.
Носията е подарък на Цветанов за рождения му ден през няколко седмици.

Цветанов препаса пищова в македонска носия

„Исках да я облека в подходяща атмосфера – на място, където човек може да се потопи в миналото и да се върне стотина години назад“, сподели Цветанов.

Освен него с родопски носии се премениха и хората от екипа на кмета на Златоград Миро Янчев. Според Цветанов това ще бъде нов начин за популяризиране на обичаите и традициите в годините напред с цел съхраняване на българщината.

Цветанов препаса пищова в македонска носия

„Чест и почитания за такива кметове, които полагат усилия да съхраним ценностите си. Вчера разбрахме, че няма нито едно свободно място в Златоград, което означава че и местните жители са удовлетворени от политиката на местната власт, разбира се с подкрепа на държавата“, каза още зам.-шефът на ГЕРБ.

Стотици гости и жители на Златоград пожелаха да се снимат за спомен с Цветан Цветанов, който се включи в хорото, съобщиха от партийния пресцентър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase