Снимка: bTV
fallback

"Навсякъде в мола има реклами на мадами по бельо и гърди, как изведнъж става така, че аз да съм неудобна там".

Такъв въпрос повдигна майката на две деца Деница Панайотова пред bTV, която реши да съди столичен търговски център, който не й позволи да кърми детето си вътре. Деница има двама сина – Искрен и Ясен.

Неприятна случка в центъра, станала преди половин година, става днес повод за съдебно дело.

"Бебето беше много изморено и гладно и трябваше да го приспя. Седнахме на произволна пейка, дори не съм се оглеждала, тъй като бързах. И както го кърмех, дискретно разбира се, към мен се приближи охранител и ме помоли да напусна пейката и да отида в специалната стаичка. Не било желателно да кърмя там, защото много хора щели да се жалват от мен", разказа майката.

След конфузната ситуация, Деница очаквала извинение от търговския център, но така и не го получила.

"Почувствах се уязвена, детето беше изнервено. Не, те не се извиниха, трябваше аз да моля, аз да съм активната страна", допълни тя.

Затова жената решава да заведе съдебен иск. Казва, че кърменето е нейна кауза. Борила се е за това още с първото си дете.

"Аз не съм единствен случай, даже в плевенски мол майка е била заплашвана с полиция. Искам да имаме право на избор. Кърменето не е показност. Това е естествено право на всяка жена", сигурна е Деница.

"Нашата претенция е съдът да признае, че това което се е случило представлява дискриминация. Да осъди ответниците да се въздържат от подобно поведение в бъдеще", казва Адела Качаунова, адвокат от Българския хелзински комитет.

От търговския център не коментират официално случая. Но твърдят, че са създали перфектни условия за майките-кърмачки.

Деница си прави експеримент няколко седмици по-късно. Решава да отиде с приятелка да кърми на същото място. Тогава обаче никой не я гони. Според нея, търговският център е преразгледал своята политика. И е щастлива, че нейният случай е породил размисъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

475

Анонимен

преди 9 години

"Навсякъде в мола има реклами на мадами по бельо и гърди"Абе то е пълно и реклами на *** крави, но това не значи, че можеш да си водиш кравата в мола.

474

Анонимен

преди 9 години

Ясно е, че тази семпла персона търси съзнателно провокация. Тезата й, че била седнала на пейката, щото бързала да нахрани гладното си дете не издържа, след като после се е върнала да кърми нарочно на същото място, за да види как ще реагират в мола. Значи не нуждите на детето я интересуват, а собствената й незначителна персона, открила лесен начин да ни занимава със себе си. Проблемите на децата са съвсем други, а вие ни занимавате с мерака на тази слободна лигла да начеше публично суетата си.

473

Djo All banana

преди 9 години

Kato gledam povecheto komentatori sa jeni deto sa protiv karmene na obshtestveno mesto, i tochno tezi jeni rabotqt na vitrinite iz chujbina goli pokazvat si putkite cicite pred minuvachite nezavisimo maje deca pod 12ili 10 godini

fallback