Снимка, архив Булфото
fallback

Силни взривове се  чуват край Казанлък. Причината е пожар във военния завод "Арсенал".

От МВР са потвърдили за два сигнала за чути гърмежи - в 21:05 и 21:10 часа тази вечер.

Кметът на казанлъшкото село Бузовград Михаил Янушев е съобщил за "Фокус”, че огромен пожар е обхванал складове с оръжия и боеприпаси във военния завод "Арсенал" над село Бузовград в местността Бузово кале. Кметът е на място и по думите му всичко е овладяно.

Представители на завода са потвърдили, че пожарът е почти овладян. На територията на техни складове с боеприпаси се е самозапалил склад номер 12.

На място има екип на пожарната, която е овладяла пожара и няма опасност за намиращите се в близост три населени места: Бузовград, Средногорово и Розово.

Все още не са ясни причините за пожара. В момента на място са представители на завода „Арсенал” и на пожарната.  Не се допускат граждани и медии до мястото на инцидента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 9 години

умишлен палеж то е ясно ,има поставени лица в България работещи за унищожаване във всички свери .Боже смили се над нас народа български и България,а тези тъмни сили който причиняват само зло ги смрази и повече да не вършат зло нито на нас и другите

21

ивко

преди 9 години

Експлозии във военни заводи е имало винаги.На ход са криминалистите, но аз бях свидетел на най-голяма експлозия в Металхим през 1991 година сравнима с мощността на водородна бомба.Тогава САЩ целенасочено разрушиха десетки , че и повече заводи от военнопромишления комплекс с едничката цел разчистване на пътя с конкуренцията България. Не помните ли братя колко останахме на улицата как останахме без хляб и надежда. След това цунами стил САЩ много исках да обичам таза богата държава, ама....

20

Врътка Въртележка!!?

преди 9 години

Утилизация скъпа -Пожар без Пари.... Далавера Ашура...

fallback