Снимка: архив Булфото
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е най-споменаваният политик в медиите. Това става ясно от резултатите на проучването, проведено от Фондация „Медийна демокрация“ и Фондация „Конрад Аденауер“.

Изследването е проведено в периода 1 януари – 23 май и обхваща 6681 публикации във всекидневниците „Труд“, „Телеграф“, „Сега“ и „Преса“, както и централните емисии на БНТ, БТВ, Нова Тв и Тв7.

Борисов е в споменаван в 1293 от проследените публикации. На второ място с 898 се нарежда президентът Росен Плевнелиев. Челната тройка завършва с лидера на БСП Сергей Станишев. Едва четвърти е премиерът Пламен Орешарски. На последните три места са Цецка Цачева, Кристиан Вигенин и Меглена Кунева.

Прави впечатление медийният успех на Николай Бареков и Георги Първанов, които изпреварват в този показател министри от кабинета „Орешарски“.

Не така изглежда класацията обаче във всяка от изследваните медии.

В БНТ най-често споменаван политик е Плевнелиев, следван от Орешарски. Името на Николай Бареков се е срещало най-често в емисиите на ТВ7. Сергей Станишев е сравнително равно отразяван във всички новинарски емисии.

Във всекидневниците най-често спомен като цяло отново е Борисов. Той присъства най-често във вестник „Телеграф“. За Бареков се пише най-много също в „Телеграф“.

При класацията на за най-споменавани институции ГЕРБ се нарежда на първо място с 2467 споменавания. На второ място се нарежда БСП с 2121 публикации. Тройката завършва с ДПС с малка преднина пред „Кабинет „Орешарски“. На последните три места са „Кабинет „Борисов“, ЕРП и НАП.

Прави впечатление, че Бареков успява да измести Борисов като субект, който изразява мнение по ключови за държавата теми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Анонимен

преди 9 години

Да зобре, ами къде в класацията се намира МАЙКАТА на Серльо, както и на Ореха и Мазньо????

89

Анонимен

преди 9 години

Ами нормално, след като го споменавате за щяло и нещяло: Борисов каза, Борисов скочи, Борисов написа във фейсбук, Борисов ***, Борисов пика, Борисов скъса менискус.

88

Анонимен

преди 9 години

И най-обиждания

fallback