Снимка: Европейска комисия
fallback

ТЕЦ „Марица изток 2“ и АЕЦ „Козлодуй“ не работят на загуба и не вървят към фалит. В това увери Михаил Андонов, изпълнителен директор на Български енергиен холдинг (БЕХ). Той направи коментара в отговор на изявление на лидера на БСП Сергей Станишев, който по-рано днес заяви, че управлението на ГЕРБ води двете централи към фалит.

В подкрепа на тезата си Андонов представи данни за финансовите резултати на ТЕЦ „Марица изток 2“ и АЕЦ“Козлодуй“, в които изрично се посочва, че и двете централи бележат ръст на печалбите си за 2011 спрямо 2012 година.

Според изнесените от Андонов данни през 2011 година ТЕЦ „Марица изток 2“ има печалба от 15,2 милиона лева, а през 2012 година – тя е 34,2 милиона лева.

През 2011 година АЕЦ „Козлодуй“ е с печалба от 114 милиона лева, а през 2012 година – 158 милиона лева.

„Не е правилно общественото пространство да бъде заливано с некоректна информация на партии. Именно затова е хубаво да се знаят точните финансови резултати на всички електро- и топлоцентрали в България. Позицията на БСП в случая е изцяло невярна, както може да се отчете от резултатите“, каза Андонов. 

Още новини от България можете да намерите в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

СПОМЕНИ

преди 11 години

28.07.2011г. - В рамките на година - година и половина НЕК ще бъде лидер в икономиката на България и номер едно на Балканите, каза Михайл Андонов за визията си за компанията, след като министър Трайков го представи на журналистите"

21

ужас

преди 11 години

Бих гласувал за *** от ТВУ, но не и за Станишев/БСП....Наглостта и безочието им е безгранична.....

20

ицо

преди 11 години

Всичко казано от Съсела е лъжа и измама с цел конспирация

fallback