Трудова борса във Видин. Снимка: Булфото
fallback

2012 година ще влезе в историята на българския пазар на труда, защото това е първият случай, в който през лятото имаме ръст на безработицата, каза бившият социален министър Иван Нейков пред БНР.

За първи път имаме този показател. Това може да означава, че приказките за излизане от кризата са само приказки. Може да означава и че имаме сезонна заетост, но голяма част от хората са минали в сивата икономика, а официално се водят безработни, допълни Нейков.

Според бившия социален министър проблем е това, че нямаме официална управленска политика по доходите, а имаме политика по доходите на всяко домакинство.

Ще оцелеем, справяли сме се и с по-тежки ситуации, но големият ни проблем ще бъде безработицата. Ние имаме над 300 000 работещи фирми отчетени от НАП, от тях около 95% са микропредприятия. Това са най-застрашените от кризата български предприятия, за които нищо не се прави, а това е най-опасно, предупреди Иван Нейков.

Бившият социален министър прогнозира бум на безработицата и нови хиляди хора, които ще останат без работа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

136

Evgeni

преди 11 години

До до 148 и другиТака беше ! Сега живота за възрастните е кучешки , а да отглеждаш дете е лукс ! Цареше и едно спокойствие !

135

факт

преди 11 години

Абсолютно на 200 % съм сигурен че АБСОЛЮТНО всеки човек в България познава минимум по 2-3-*** безработни

134

Тодор Живков

преди 11 години

Вървете и се молете на гроба на Тодор Живков да стане и да оправи държавата ,иначе няма кой друг който да се заеме със тази супер тежка задача !!!!!!!!!!!!!!!!

fallback