Премиерът Бойко Борисов даде наставления на президента Росен Плевнелиев как се плиска менче, а след това успокои социално слабите, че ще има пари за поскъпналия ток.Снимка: БТА
fallback

Заради увеличената цена на тока 11 милиона лева ще бъдат заделени за отоплението на социално слабите.
Това обеща в Катуница приемиерът Бойко Борисов, който заедно с президента Росен Плевнелиев и еврокомисарят по регионалното развитие Йоханес Хаан откри високоскоростната жп отсечка Пловдив-Димитровград.

Помощи ще получат между 300 и 350 хиляди българи.

Oще по темата

„Благодарение на доброто изпълнение на бюджета, това е възможно да се случи още сега”, коментира Симеон Дянков.

Финансовият министър уточни, че премиерът му е заръчал да измисли как да компенсира социално слабите още в петък.

Борисов затвърди позицията си, че увеличението от 10% на 13% на тока се дължи на лобистки договори за зелена енергия, които са сключени от правителството на тройната коалиция.

Премиерът Бойко Борисов беше видимо доволен от факта, че сме доживели момента, в който еврокомисарите ни хвалят, че работим добре и усвояваме парите от еврофондовете.

„Правим магистралите, правим всичко това на фона на тази жестока финансова криза, когато нашите съседи буквално се разпадат като държави. А при нас - еврокомисарите идват и ни ръкопляскат.”, съобщи министър-председателят.

„България вече работи по действително изпълнение в срокове, а не само на хартия", заяви в Катуница  еврокомисарят по регионалното развитие Йоханес Хаан.

Президентът Росен Плевнелиев подчерта, че резултатите показват дълбока промяна в развитието на страната. По думите му модерна инфраструктура и работещи институции са в основата на успеха.

Държавният глава е на мнение, значението на линията е голямо, тъй като тя свързва не само населените места по маршрута си, а участва в стокообмена между Европа и Азия.

По новата жп отсечка Пловдив – Димитровград влаковете ще могат да се движат със скорост между 160 и 200 километра в час.

Трасето е дълго 67 км. То е модрнизирано със сумата от 160 милиона лева.

Гарите по линията вече имат климатична система, санитарни възли и информационни табла, като също са модернизирани с част от средствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

579

Анонимен

преди 12 години

.....

578

мислещ

преди 12 години

БРАВО БОЙКО ТИ ДАВАШ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТ СОБСТВЕНАТА СИ ЗАПЛАТА. ТУПАЙ БОЙКО БРАШНЕНИЯ ЧУВАЛ ТУПАЙ СНИМАЙ СЕ В МЕДИЙТЕ И НИ РАЗМАХВАЙ ПРЪСТ СЕГА ТИ СЕ Е ПАДНАЛО. НАРОДА КАЛПАВ Упръй ГО ТОЙ ЩЕ ТИ СЕ РАДВА ЧЕ НЕ СИ НАМАЛИЛ ПЕНСИИТЕ И НЕ СИ УВЕЛИЧИЛ ДАНЪЦИТЕ. ТУПАЙ БОЙКО ТУПАЙ.

577

Анонимен

преди 12 години

и кво..аз работя за 300лв!!! и давам за данъци и си плащам тока по 100лв и повече (добре че е лятот да плащам малко по-млако) и оставам с 200лв...!!! и КВО? аз 100% няма да получа тъпите помпощи на БОРКАТА, докато *** който си чеше **дята и праща жена и 10-15 деца да му простят и да прави по 1000лв на ден (от *** хора които още им дават $) но се води БЕЗРАБОТЕН, да взима ПОМОЩИ!!! ..НЕ МЕРСИ НИКАВ БОРКО, БОРЧО дори и БОР-ЧВОР ДОГОДИНА !!!

fallback