Снимка: БТА
fallback

Разпоредили сме всички налични полицейски патрули при подобно или по-силно земетресение по мегафони да съобщават придобитата от Института по геофизика при БАН информация.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов след работната си среща с директора на Националния институт по геофизика, геодезия и география проф. Николай Милошев, главния секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев и директора на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

На брифинг в Министерски съвет премиерът обясни, че е имал поне 15 разговора с професора през нощта, когато стана силното земетресение, на 22 май.

„Нямаме никакво желание, и по никакъв начин не бихме спестили нещо от това, което има. Това е природа и колкото сме обединени, единни, само така можем да предпазим хората от злополуки”, каза Борисов, цитиран от БТА.

Информацията ще бъде подавана веднъж от Геофизичния институт, когато видят на апаратурата къде е епицтърът, каква е силата, незабавно, в същия момент, се предава по директния телефон на дежурния в МВР - каза Борисов.

Според Николай Милошев системата действа и вече ще се информираме по този начин при вторичните трусове.

„Телефоните и в момента са отворени – два стационарни и два мобилни. Нека да продължим добрата връзка, която създадохме, и добрата връзка, която имаме с МВР, да бъдем всички в полза на обществото. Това е тежък момент за всички ни”, каза професор Милошев.

Системата за предупреждение ще се включва при всякакъв магнитуд, който представлява интерес – от 3 нагоре, добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

336

Мамантос

преди 11 години

Вгледайте се в небето. Да ви прави впечатление нещо? Тия неестествени, ниски, черни облаци, 2-3 седмици дъжд и студ в края на май, когото обикновено е към 30 градуса през деня -- как ви се вижда? България е предадена от страна на управляващата колониална клика на САЩ за опити с климатично оръжие. Готвят се за голямата война с Иран, а вие сте техен опитен полигон. Защото сте глупави и нереагиращи. Идеален експериментален матриал, както би се изразил любимият ви вожд.

335

Пешо

преди 11 години

Борисов тъпчо я по добре оди да присаждаш блатни кокичета на магистралата!

334

Анонимен

преди 11 години

"премиерът обясни, че е имал поне 15 разговора с професора през нощта, когато стана силното земетресение, на 22 май." - този какво лъже кат дърт ***.Я му прочетете изказванията на 22 сутринта.

fallback