Валентин Захариев, снимка: архив Булфото
fallback

Сделката за „Горубсо - Мадан” АД все още не е финализирана, съобщиха от КНСБ. С парите от прехвърлянето на концесията трябваше да се покрият голяма част от разходите за работни заплати и осигуровки в ОЦК- Кърджали.

На пресконференция днес президентът на синдиката Пламен Димитров алармира, че Валентин Захариев прилага форма на рекет спрямо новите собственици на „Горубсо - Мадан” АД.

В момента Захариев има искания към тях за прехвърляне на своите кредити от банките, които да бъдат погасени от новите собственици. Това е и причината да се бави финализирането на сделката за мините.

Новите собственици също вече имат дължими заплати към работниците, но не могат да им ги изплатят, докато сделката не е сключена.

В средата на този месец изтича срокът, поставен от правителството, за прекратяване на концесията, а в момента новите заплати на миньорите започват да стават дължими.

Пламен Димитров каза, че тези обезпокоителни факти ще провокират миньорите и можем да очакваме форми на натиск към стария собственик и към правителството.

Преди две седмици собственикът на „Минстрой холдинг" и бивш вицепрезидент на Мултигруп Николай Вълканов получи концесията върху мини „Горубсо-Мадан”.

Още икономически новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

чичо Тиквичка

преди 12 години

Благодаря за информацията. Знаете ли как е по бащино име?

17

Анонимен

преди 12 години

Този наглец Захариев няма ли кой да го сложи на мястото му? Докога ще разиграва толкова хора?

16

Така ще бъде !

преди 12 години

Няма как сделката да се случи, след като Боко беше посредник.

fallback