fallback

Над 200 души внесоха днес в Изпълнителна Агенция „Рибарство и аквакултури“  (ИАРА) петиция срещу контрабандния риболов.

11 255 души са сложили подписа си под документа, който настоява за промени в Наказателния кодекс, които да криминализират бракониерския улов в България.

В ИАРА петицията бе връчена на изпълнителния директор на агенцията Пламен Захариев от Стефан Минчев, инициатор на подписката и председател на Спининг клуб „Стари видри“.

В нея рибарите искат да бъдат заловени бракониерите, чийто имена са известни.

„Засега сме добронамерени и подаваме ръка на държавната институция, но си запазваме правото да протестираме, ако ИАРА не си свърши работата“, коментира Стефан Минчев.

Поставено беше и конкретното им искане за по-засилен и най-вече ефективен контрол по водоемите от страна на ИАРА.

На свой ред Пламен Захариев обеща на рибарите съдействие и съобщи, че се планира създаването на единен телефон за подаване на сигнали за бракониери.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

иван иванов

преди 12 години

Колкото пове4е забрани,толкова пове4е нарушители.От 20 год.съм профи рибар и не съм видял по-големи нарушители от пенсионерите.Живарниците им са пълни с 20см. сом4ета и други такива шаран4ета и бели рибки,а проверяваштите от ИАРА дори не ги проверяват,а само им гледат билетите и до там.А ние които си плащаме по 120лв.на година нямаме право да ловим дори и с една въдица.

6

Анонимен

преди 12 години

До 5Във всички риболовни форуми беше представена петицията и местата, на които може да бъде подписана !

5

Анонимен

преди 12 години

"11 255 души са сложили подписа си под документа, който настоява за промени в Наказателния кодекс, които да криминализират бракониерския улов в България." Къде е този документ да го подпиша и аз с двете си ръце? И не е ли възможно да си направим един "нашенски" си сайт,в който да се информираме ?

fallback