Снимка: архив, Булфото
fallback

Родилка почина в “Шейново” в неделя вечертa. Бебето е родено живо след спешно цезарово сечение.

Починалата е 35-годишната Надежда Узунова от София.  Според лекарите жената е развила остър белодробен инцидент при постъпване в болницата.

Oще по темата

Според близките на Надежда обаче смъртта й е резултат от лекарска грешка. Родителите й разказаха, че от болницата са я връщали няколко пъти, макар че била с контракции.  

Ръководството на болницата веднага уведомило председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов, тъй като СОС е принципал на дружеството.

Общинските съветници са решили да съставят анкетна комисия, която да се запознае подробно с казуса и да излезе със становище. 

Наскоро болница "Шейново" беше наказана заради смъртта на друга родилка - 19-годишната Деяна. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

138

теодора

преди 12 години

незная преди години когато бабите ни са раждали по нивите дали е имало по висока смъртност от сега......в болниците вече са търговци-ако си платиш ще те погледнем....дядо ми е на 86г осигурен от всякъде-счупи си крака и преди да осигурим парите за планките( или там както се казват)операция няма!!умират хора в болниците и никога няма човешка грешка! българските пациенти сме супер късметлии с безгрешни лекари,а си мрем като пилци..сигурно щото сме си кекави по природа

137

тцЪ

преди 12 години

Поредното доказателство, че сме поне столетие назад в развитието си...през 21 в жена да умре при раждане. Още повече, че не става дума за единичен случай.

136

абе българин

преди 12 години

това всичко си е национална политика, българите трябва да се умъртвят и бойко борисов си го призна почти не мога чак да му пиша главни букви на името

fallback