Снимка: Булфото
fallback

Хотелиерите в Слънчев бряг готвят вечерен час заради тумбите пияни туристи, които организирано обикалят баровете цяла нощ.

Собствениците на хотели в курорта настояват в баровете да се сервира алкохол до полунощ, за да се спрат тълпите, припадналите и неописуемият шум, пише „Стандарт”.
 
Собствениците на хотели са възмутени от десетките групи пияни, които се разхождат с „вързани кофи на вратовете, пълни догоре с концентриран алкохол”.

"Това е недопустимо за европейски курорт с претенции, пречи на всички, които пристигат, за да почиват и на целия туризъм.

Разграничаваме се официално и публично от тези мероприятия. Етикетът "алкохолен туризъм" е лепнат точно заради организираните турове по баровете", заяви шефката на хотелиерите Елена Иванова.

Хотелиерите искат публично да отхвърлят от себе си отговорността за превръщането на България в място за пиянство.

От друга страна туроператорите не харесват идеята да се сложи край на алкохолния туризъм.

Много от тях участват в организирането на алкохолните обиколки и не им допада идеята тези запои да бъдат забранени или да се въведе пределен час за сервиране на алкохол.

Дават за пример Кипър, където навремето забраняването на алкохолния туризъм довело до 12% спад в броя на туристите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

126

Иван

преди 12 години

Какво общо има ПОЧИВКАТА (каквато и да била тя) с 24 часовото нарушаване на общественият ред. Ами да напишем за Слънчев Бряг и др. Закони ! Какво става в Сънчев Бряг, на мен ми е ясно. Рушвети, продажни административни чиновници и мега корумпирани полицаи. Сами си задайте въпроса има ли редови полицай в България назначен по честен начин. Е докато е така няма какво добро да очакваме от тях !

125

Хмм

преди 12 години

Никой не е длъжен да ходи където и да било, щом не му харесва. Нали затова е ПОЧИВКА - за да избере човек къде да отиде и как иска да си изкара. По целия свят има курорти, на които се ходи за забавление и които предлагат изцяло условия само за почивка. И всеки нормален и достатъчно интелигентен човек може да си избере. Кой Ви кара изобщо да ходите в Сл. бряг, да си давате парите, след като знаете, че няма да Ви хареса и след това да се оплаквате?!

124

Иван

преди 12 години

Как щи ги арестувате ли ? Нормално е да им бъдат проверени документите за самоличност и ако не са в тях се сещате ! След което може да им се търси отговорност за нарушаване на общественият ред. Мисля, че има начини да се противодейства на този терор по курортите ни. Пак ще повтарям няма нищо лошо в това да се пие алкохол по заведенията и хотелите, но след като се излезе от тях както пияните така и трезвите трябва да спазват общественият ред, а полицията е тази, която трябва да следи за това.

fallback