Снимка: Булфото
fallback

Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 43-годишния Светослав Димитров за смъртта на осмината загинали в зверската катастрофа на магистрала "Тракия".

Димитров, който е управлявал преобърнатото превозно средство, го грози затвор между 5 и 15 години, ако бъде признат за виновен.

Oще по темата
16 юни 2011 07:00
136

"Престъплението, за което е привлечен, е за причиняване на смърт на повече от едно лице по непредпазливост и причиняване на телесни повреди на повече от един човек", съобщиха за Dnes.bg от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Случаят е квалифициран като особено тежък. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият Димитров е с мярка "задържане под стража" за 72 часа.

Днес се очаква двама от пострадалите пътници в катастрофиралия автобус да бъдат оперирани. Най-тежко остава състоянието на 46-годишната Албена от Бургас.

"Състоянието й е критично заради тежката черепно-мозъчна травма, дишането се извършва с помощта на апарат и медикаментозно се потиска съзнанието й", съобщи за Dnes.bg директорът на УМБАЛ "Свети Георги" доц. Карен Джамбазов.

Медиците се консултират със специалисти по неврохирургия, лицево-челюстна и очна хирургия, за да решат по какъв начин да продължат лечението на жената.

Други трима пътници ще бъдат оперирани в Клиниката по изгаряния. Една жена е на обезболяващи заради травма на гърба.

Останалите са контактни и състоянието им постепенно се подобрява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

173

Виктория

преди 12 години

Искам да изкажа една голяма "БЛАГОДАРНОСТ" на цялото ни правителство и на органите на реда за барзите мерки които са предприели да задаржат водача на автобуса.Та каква е тази наглост от негова страна да кара в ограничението и то трезвенВелика даржава сме с велики закони,властта и парите определят вината и правото на справедливост за всеки гражданин на тази страна.Питам се само каде остана вината на фирмата и на хората обявили абтобуса за изправен.Бедните плащат,богатите живеят необезпокоявани.

172

tatra

преди 12 години

Aми какво да кажа като се возя вьв чавдар 11-м-4 -2 броя прогнили и как минават преглет нз.те са на мина станянци пред радпад

171

до 173

преди 12 години

Шофьора има избор - да тръгне на път с раздрънкан автобус за да изкара 30 лв надник, и да е с единия крак в гроба, а с другия в пандиза, или да загуби 30 лв, но да пропусне и пандиза!

fallback