Снимка: Булфото
fallback

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) предлага топлата вода и парното да поскъпнат от първи юли между 0.66 и 10 на сто. Във вторник ще бъде обсъден проектът за решение.

ДКЕВР предвижда в София парното да поскъпне най-малко -  с 0.66 на сто до 89.52 лв. за мегаватчас.

Най-голямо ще е поскъпването в Русе – с близо 10 на сто, където мегаватчас ще струва 87.17 лв., вместо досегашните 79.25 лв.

В Пловдив се предвижда топлинната енергия да нарасне с 4.28 процента, във Варна – 2.17 %, във Враца – с 0.91%, в Бургас – с 2.11%.

Във Велико Търново обаче парното ще поевтинее с 5.3 на сто, както и в Сливен, където намаляването на цената е с 5.73 на сто.

Според предварителните прогнози на "Булгаргаз" цената на горивото трябва да бъде със 7% по-висока, но окончателно дружеството ще внесе становището си до 10 юни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Деси

преди 12 години

Това е такова безумие, че останах без думи. Май скоро няма да имаме друг избор, освен да излезем по улиците и да покажем, че от толкова притискане стената на търпението рухва.

21

Мнение

преди 12 години

ДКВЕР чии интереси защитава? Определено не на хората в БГ, а на чуждите "инвеститори". Само се чудя какво инвестираха? Водата в София тайничко я продадоха на французи миналия месец. Превърнаха ни в роби. Цените отдавна задминаха световните, но доходите ни все повече и повече намаляват. Ама като сме с робска психика, ще ни мачкат. Още дълго ще ни се подиграват, а ние ще се възмущаваме в нета.

20

Анонимен

преди 12 години

Дано някоя ешерихия коли да им скоци в задниците на тия лакомни изчадия!!!!

fallback