Снимка: Булфото
fallback

Премиерът Бойко Борисов се надява управителят на Националния осигурителен институт Христина Митрева да поиска от парламента да бъде освобождаване.

Причината за настояването Митрева да се оттегли от НОИ е неправилно планиране на приходите в бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Първо директорът на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов обвини осигурителния институт, че раздува бюджетния дефицит с нереално високи прогнози за приходи от осигуровки.
 
Според шефа на данъчните има риск планираните приходи от осигурителни вноски, които са над 6,5 млрд. лв. за 2011 г., да не могат да бъдат събрани.

В резултат на това премиерът обави, че Митрева ще бъде освободена. Това обаче трябва да направи парламентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Възмездие

преди 13 години

Борисов вземи си шапката и си върви в Банкя,но да не забравиш да оставиш парите които си откраднал от народа.Днес полицаите които спряха хората които искаха да ти кажат колко трудно живее Българинът беше твоето лично отношение към хората.Тоест просташко ,мутренско и некадърно.Толкова елементарен човек си ,че няма и на къде.Ти и политиците които направихте Българите просяци и през препитание и си раздадохте фирмите които

48

popi

преди 13 години

ah, kolko li meseca sega 6te iz4islqvat pensiata na tasi jeni4ka? velikite matematici ot tesii slujbi imat visoki postijeniq - nai-malko 6 meseca im sa nujni da izkarat parvata pensia na 1 klient.

47

спец

преди 13 години

това е поредната идиотщина. Някое малоумно ченге пак го е излъгало и той неподготвен се хваща. Христина Митрева е работила цял живот в НОИ. Специалността и е актюер, т.е. специалист който се занимава с изчисленията на приходите и разходите в бъдещите периоди въз основа на статистика и прогнози от различни източници. Естествено, че грешката не е в НОИ, а в НАП, които не са събрали прогнозираните приходи, защото осигуровки се събират не от НОИ, а НАП. А Митрева и без това се пенсионира тази година

fallback