Снимка: БГНЕС
fallback

Очаква се възстановяването на българската икономиката да се ускори през 2011 г. главно заради повишения износ. Това обаче едва ли ще се изрази в подобряване на жизнения стандарт, тъй като вътрешното търсене ще бъде подтиснато от мерките за икономии, прилагани, за да се намали бюджетният дефицит до 2,5 процента, пише европейското издание "EU Observer" в обширен анализ, цитиран от БТА.

Икономисти са скептично настроени в това отношение и смятат, че правителството няма да бъде способно да постигне целта си във връзка с бюджетния дефицит. Но дори и да успее да го направи, това ще причини "икономически мъки", вероятно ще подкопае още повече популярността на ГЕРБ и ще създаде предпоставки за разпокъсаната и слаба опозиция да укрепи позициите си, според очакванията на "EU Observer".

Вероятно приемането на България в Шенген ще бъде отложено заради възраженията на Германия, Франция и Белгия, сочи прогнозата.

Президентските избори ще бъдат основното събитие в политическия календар на България през идната 2011 г. Рейтингът на управляващата партия ГЕРБ продължава да е висок и нейният кандидат има най-добрите шансове да спечели този вот, въпреки че ГЕРБ постоянно губи подкрепа заради разбити предизборни обещания и заради влошаващата се икономическа ситуация.

Като най-вероятен кандидат за президент на ГЕРБ се очертава вътрешният министър Цветан Цветанов, отбелязва изданието, но припомня, че имиджът му е бил накърнен заради информациите за купени от него 6 апартамента, след като е влязъл в политиката през 2006 г.и заради неубедителния му опит да обясни как се е сдобил с тези имоти.

Главната опозиционна партия БСП бавно, но с постоянство печели точки в допитванията до обществено мнение. Има признаци за възможно консолидиране сред малките и свадливи крайнодесни групи, които ще се опитат да се представят като алтернатива на партията на Бойко Борисов.

Възможно е подобно на редшествениците си, през 2011 г. Борисов да трябва да смени някои от министрите си, за да успокои нарастващото недоволство, посочва още европейското издание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

744

ico33

преди 13 години

да прав си ..в другите бивши соц .държави излязоха по умни от нас...не си разбиха и ограбиха селското стопанство и преватизираха на свои хора печелившите заводи..а използваха разумно това което беше постигнато през социализама

743

ico33

преди 13 години

аз не си падам по комунизма ,но на всеки средно интелигентен и виждащ по далеч от носът си българин му е ясно ,че през последните 20 години политиците така нагло ни лъжат и градът,че повечето бивши комунистически политици биха се засрами ли....така,че народе спри да се заблуждаваш няма БСП ,ГЕРБ СДС,ДПС,всички играят заедно далаверите си и са за затвора ...повечето. ние сме си виновни ,че си търпим и пишем тук само ..включителнно и аз:) честита ви коледа:)

742

Червената помия

преди 13 години

Прод.на 803.Да изразходваш всичките пари за строеж на магистрали и метро, от които пряко се прехранват не -повече от 3000-4000 човека, а печалбата отива в чужди фирми, като пренебрегваш БАН, университетите, докторите.Да дадеш безумно много пари на МВР за подслушване, а другите да се върнат 60-70 години назад в развитието си, това ли наричаш добро управление?Аз не вярвам в МВР да са толкова некадърни, че да не могат неопровержим обвинителен акт да направят, просто така им се диктува отгоре !!!

fallback