Сниимка: Булфото
fallback

Все още има надежда за коледни добавки за пенсионерите, обяви социалният министър Тотю Младенов, цитиран от вестник „24 часа”. 

Според социалния министър се търсят 60-70 млн. лв., за да бъдат подпомогнати поне най-бедните възрастни, които получават пенсии до 250 лева.

Финансовият министър Симеон Дянков заяви преди дни, че бюджетът не позволява да се правят допълнителни плащания за празниците. Според колегата му Тотю Младенов обаче окончателно решение ще бъде взето на правителственото заседание следващата седмица.

Раздаването на пари започна още на заседанието тази седмица. Традиционното предколедно харчене тази година е на стойност 4 милиона лева, по изчисления на в. „Сега”.

Те ще отидат за ремонт на 10 църкви, за три висши училища по изкуствата, за награди за героизъм за 92-мата пожарникари, гасили пожари в Израел, за опрощаване на ДДС за шоуто "Великолепната шесторка" на bTV и за погасяване на дългове на ветеринарната служба към екарисажите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

еййййййййййййййййййй

преди 13 години

Не разбрахте ли че пари няма нито за пенсии,нито за безработни нито за децата - просто няма - има за замъци скъпи и прескъпи , за коли от по 400000 долара има пари за частни самолети за разходки по света на шепа заслужили - останалите - марш в кофите за *** да си търсите там парите

56

мартеничка

преди 13 години

Интересно и много любопитно ми е,Вие господа министри,влизате ли в магазини?Сигурно сте накупили скъпи подаръци за Коледа на деца и внуци.Какво бихте могли да купите ако в джоба си имахте не министерска заплата а една пенсия колкото е маята 146 лева.Другият въпрос е как ще изкарат празнисите тия дето нямат нито работа нито пенсия,а те не са малко.

55

аrhar

преди 13 години

Задавам си следния въпрос : Ако един мъж е стиснат и не дава пари, независимо от това дали е министър или строителен работник , напр., то какво търси тогава при него една жена / любовница / ?След като той не дава пари, може би това е любов от пръв поглед ? Защо пък не ?

fallback