Снимка: БГНЕС
fallback

Конституционният съд обяви за противоречащи на конституцията текстове от Кодекса на труда, касаещи „изгарянето“ на натрупаните отпуски, съобщи БТА.
   
За противоконституционен е обявен текстът, според който трябваше натрупаните отпуски до 2010 г. да могат да се ползват само до края на 2011 г.

Конституционният съд беше сезиран от президента Георги Първанов и от група от 51 депутати от БСП и ДПС.

Oще по темата

   
Решението на КС все още не е подписано от всички съдии. Очаква се това да стане утре. 

Тогава ще стане ясно и дали остава в сила въведената двугодишна давност за ползването на платения годишен отпуск.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

папи

преди 13 години

До *** 54-ти номер: ***, няма такъв случай при мен и няма и да има, защото аз заявявам на работодателя си кога искам да си ползвам годишния отпуск, а не го определя той!!!Изпълнявам си изключително точно, креативно и съвестно поетите задължения и не бих допуснал да ме тъпчат дори и с риск да си изгубя работата.Мога да работя и като метач и плочкаджия, но компромис с егото си не правя.Докато си намери и обучи друг служител ще му коства повече средства и усилия.

56

Цербер

преди 13 години

В Германия при изработване на пълен месец работодателя внася в касата по отпуските(Urlaubskasse) сума равна на двудневното възнаграждение на работника, така след 11 месеца работника има натрупана сума за 22 дни отпуск. Ти може да не си ползваш отпуската, ни никой не може да ти вземе парите, а в България Супербойко се опита да го направи и логично го пернаха през ръцете.

55

az

преди 13 години

Най-накрая им намерихме мястото. Дълго лутане беше.

fallback