Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Европейският парламент ще гласува резолюция за минималния доход в страните членки на Европейския съюз. Това съобщи евродепутатът Филиз Хюсменова, която е член на Комисията по заетост и социални въпроси в Европарламента.

Резолюцията препоръчва минималните доходи на гражданите в държавите членки да бъдат 60% от средния доход в съответните страни.

По последни данни за бедността и социалното изключване, публикувани от Евростат през януари 2010 г., страната ни се нарежда на предпоследно място по бедност в ЕС преди Румъния. Цитирано в доклада за резолюцията изследване за 2008 г. пък показва, че българите тогава са търпели най-много материални лишения от всички европейци.

Oще по темата

Според Хюсменова резолюцията е важна като стъпка за преодоляване на бедността в ЕС. Българският евродепутат изрази увереност, че документът ще получи одобрението и на голяма част от българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 13 години

кой ти каза 5000? Виж в сайтовете за работа колко се предлагат.инак в Б-я и след 100 год няма да има 500 евро средна заплата.

55

Shark

преди 13 години

Че то тези дето наричат себе си беснесмени нямат понятие от бизнес, ти искаш тука пишещите да имаме, ми нямаме разбира се. Но при всичката липса на понятие за бизнес знам че в Европа-ТА заплатата е 5000 евро, а една бира - 3 - 6 евро в зависимост от качеството. Хайде сега да направим проста сметка, колко бири купува българина със заплатата си и колко германеца. Ей, до толкова разбирам бееее.

54

Анонимен

преди 13 години

всички в българия са на принципа-никой не може да ни шиба толкова колкото ние може да издържим.

fallback