Снимка: БГНЕС
fallback

Едно денонощие преди приключване на пробното преброяване по интернет са преброени 18 146 души, съобщиха от пресслужбата на Националния статистически институт (НСИ).

До момента в Информационна система "Преброяване” са регистрирани 12 835 души. Почти две трети от тях са на възраст между 20 и 39 години. При стартирането на онлайн преброяването регистрираните мъже бяха повече от жените, но в почивните дни чувствително нарасна броят на регистрациите от жени. Регистрираните жени са 7047, а мъжете – 5788.

Най-много хора са преброени в София – 4622-ма души. Следват областите, където ще се проведе и класическо пробно преброяване с преброителни карти на хартия – Стара Загора – 2033-ма души, Велико Търново – 1627-ма души и Плевен – 1527-ма души.

Във Варна, където работи Подпомагащият център, преброените са 1629. Разликата между регистрираните и преброените се получава от това, че едно регистрирано лице преброява и останалите членове на домакинството, в което живее.

Информационна система "Преброяване” ще бъде активна на адрес https://iscensus2011.nsi.bg до 8 часа на 7 септември, когато ще бъде спряна и след това в отделни квартали на областните центрове Плевен, Велико Търново и Стара Загора и град Дебелец край Велико Търново, село Гривица Плевенско и селата Габарево и Копринка област Стара Загора ще се извърши пробно преброяване от анкетьори, което ще продължи до 20 часа на 14 септември.

Анкетьорите ще се легитимират със специални карти, като самоличността им може да се проверява и чрез обаждане в Подпомагащ център – Варна, на единния национален номер 0700 16 310.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

БЪЛГАРИТЕ=МАРСИАНЦИ

преди 13 години

ВСИЧКИ БЪЛГАРИ--- МАРСИАНЦИ !!! !това е законно право на самоопределение .не е важно какъв си по произход , а какъв се чувстваш.това е демагогията на дпс , с която потурчват българските граждани с помощта на българската държава , с парите на българските данъкоплатци.САМО ТАКА ЩЕ ПОКАЖЕМ НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТТА НА РАЗДЕЛЯНЕТО НИ ПО НЯКАКЪВ ИЗМИСЛЕН ПРИЗНАК !

2

zlr.

преди 13 години

Един разумен човек го е казал преди мен:" Money for nothing! "

1

Анонимен

преди 13 години

Ще ми преброят, ДЪРТИЯТ>

fallback