Снимка: БГНЕС
fallback

Не се води разследване срещу лидера на ДПС Ахмед Доган, каза главният прокурор Борис Велчев преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Коментарът му е по повод публикации, че прокуратурата разследва консултантските договори на Доган от четири енергийни проекта на обща стойност 1,5 милиона лева.

„Някой си е измислил нещо и аз сега трябва да го обяснявам“, каза Велчев и не пожела да коментира дали прокурорските проверки в енергетиката са срещу кръгове, близки до ДПС.

Oще по темата
В сряда стана ясно, че прокуратурата е образувала няколко проверки и досъдебни производства, свързани с големи енергийни обекти. Във връзка с проекта „Цанков камък“ говорителят на главния прокурор Стелиана Кожухарова нито потвърди, нито отрече дали се проверява и консултантският договор на Доган.

Вътрешният министър Цветан Цветанов, който също дойде на заседанието на ВСС, каза, че днешната операция „Недосегаемите“ е за противодействие на източването на средства от републиканския бюджета, предимно свързани с фирми от енергетиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Анонимен

преди 14 години

Де да бяха всички като Доган!Той си пази хората,не е като повечето лапачи дето гледат само себе си.

88

Доган

преди 14 години

Защо не се води? Страх ли?

87

петров

преди 14 години

"Не се води разследване срещу лидера на ДПС Ахмед Доган"- каза главният прокурор Борис Велчев - А АЗ ПИТАМ ЗАЩО? -ТАМ ВСИЧКО Е ЗАКОННО ЛИ? НЕ Е ЛИ ВИ СРАМ? -УСЕШАМ , ЧЕ ВИ Е СРАМ - съдя не само по изражението на снимката.

fallback