Снимка: БГНЕС
fallback

Алексей Петров – Трактора, е задържан при специализираната полицейска операция „Октопод“, потвърдиха от МВР.

В рамките на акцията са задържани 14 души, седем от тях са в Националната следствена служба.

Oще по темата

Това са братята Йордан Стоянов и Пламен Стоянов, известни като Дамбовците, Алексей Петров – Трактора, Марчело Джотолов – Марчело, Момчил Кръстев, Николай Велков и Лозана Славчева.

Останалите задържани ще останат в арестите за 24 часа.

В сряда привечер от пресцентъра на МВР съобщиха, че около 18 часа Антон Петров – Хамстера се е предал в прокуратурата в София.

Конвоиран е от служители на СОБТ- МВР до ареста на Националната следствена служба.

"Октопод" е продължение на "Наглите", но единствено свързващо звено между двете групи, според разследващите, засега е Антон Петров – Хамстера. Toва съобщава БНТ.

Към 19 часа в сряда стана ясно, че  Алексей Петров вече е с повдигнати обвинения. Това научи БТА от неговите защитници.

Според МВР и прокуратурата групата, към която принадлежи и Алексей Петров, се занимавала с изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на "Кремиковци" АД в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет.

По-рано през деня министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира, че петима от арестуваните са на ръководно ниво в йерархията на престъпната структура.

Ето какво още каза Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

188

sf

преди 14 години

Ми то е просто . докато си при "Необикновенните" никой не те закача правиш си квото си поискаш с който си поискаш, после идат следващите и те топят и така и така и така и вечно. и кво излиза . всички през цялото време си правят каквото си поискат просто е въпрос на време да се разбере кой кво е надробил .. АМИ интересно ми е едно.АКО ТАЙНИЧКО всички които управляват и имат някаква власт се подслушват .НЕ МИ СЕ МИСЛИ КВА *** ЩЕ СЕ ИЗСИПЕ :)

187

анималист

преди 14 години

гарван, гарвана око вади ли?

186

анималист

преди 14 години

дайте нещо за сепията,октопода,крокодила ги разбрахме кои са,а акулата кога ще го арестнете ?или заема висок държавен пост и е защитен?

fallback