Бойко готви невиждана разправа след изборите

Върне ли се ГЕРБ на власт, ще има невиждан до момента реваншизъм и разправа с всичко различно. То от сега им личи - просто не могат да скрият с какъв хъс и неистовост се стремят към властта, която приемат за тяхна изначално, а другите за натрапници. Репресията ще мине през 3 етапа, според мен, макар репресиите да са толкова непредвидима процедура, че може да стане и съвсем друго нещо.

Първо ГЕРБ ще унищожи БСП - като единствена сила, способна да му бъде конкуренция. Този път милост няма да има. Бойко видя на какво е способна силна БСП - дори на немислимото - да го изгони от властта. БСП ще бъде съсипана чрез тотална медийна атака, съдебни дела срещу всички значими фактори в нея, изсмукване на всеки готов да се продаде и пр. На втория етап ГЕРБ ще се разправят със съюзниците си - по модела със Синята коалиция, РЗС и АТАКА. Т.е. на втория етап ще бъде разрушен Реформаторският блок - чрез подкупи, изсмукване на депутати и всяване на вътрешни интриги. На третия етап ще започне повсеместна разправа със "свободните електрони" - т.е. такива като мен и Вас, блогъри, независими фигури, които имат различно мнение и мога да са източник на обществено влияние.

В края на всичко това ще се оформи нещо като режим тип "Милошевич". Фасадна демокрация, със смешна и подчинена опозиция, а интелигенцията подкупена или натирена.

Интересният въпрос сега е тия дето сме в третата група, дали с оглед на опасността да се "снишим" и така да намалим до минимум бъдещата репресия, но с цената на това да не се борим сега срещу самото връщане на Бойко на власт. Или да караме фронтално срещу Бойко, с идеята изобщо да не се върне. Но ако се върне, да ни разкаже играта. Интересен казус...

Добри Б.
10-06-2014


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase