fallback
Наскоро тръгна много хубавата инициатива, която започна от интернет, мина през фейсбук, после през медиите и разбира се в кафетата и магазините - "Висящо кафе" и "Висящ хляб". За неразбралите все още, това е инициатива, в която желаещите хора , по-щедри и по-милосърдни поръчват в кафетария например 3 кафета, изпиват 1, а другите 2 ги оставят висящи, та като дойде някой беден и неспособен да плати топлата напитка човек, да може да я изпие безплатно. По същия начин се зароди това и в хранителните магазини за хляба. До колкото разбрах всичко това е тръгнало от Неапол, Италия.  Идеята в България се разпространи максимално бързо и беше приета с отворено сърце. За моя радост вече има заведения и магазини, които практикуват "Висящото кафе" и Висящия хляб".
Но мен ме вълнува друг въпрос, ще успеем ли да запазим доброто у тази идея или както повечето неща, ще я побългарим. Какво искам да кажа? Искам да кажа следното. Разботила съм в много заведения и познавам добре психиката на персонала. Повечето са ограничени и алчни същества, които са готови на всичко за да окрадат собственика или клиента. Не искам да обидя никого с това, все пак и аз съм била сервитьорка, барманка и т.н., но съгласете се с мен, че в този бранш има много идиоти. Силно се надявам тази инициатива да има правила, за да не се позволи на някоя сервитьорка например да изпие днес 2 висящи кафета, за да не си вади пари от джоба.
Дано греша, и дано успеем в този проект на благородност, защото в днешно време, мноого много хора се нуждаят от един висящ хляб, защото само това имат....

А иначе тайничко се и надявам от ЧЕЗ да направят инциаитива "Висяща сметка за ток", ама надали :D :D :D

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 11 години

Брей!

22

ha ha

преди 11 години

преди година със сестра ми пазарувахме в един магазин до пазара на Красно село, на излизане до кошчето за *** беше клекнала *** и просеше, сестра ми и даде едно кисело мляко, след десет метра се сети, че е забравила да купи нещо и в момента в който се обърнахме видяхме как *** хвърли млякото в коша за ***. NO KOMMENT.

21

ВЕСЕЛИНА

преди 11 години

ПРЕДСТАВЯМ СИ ДА ПЛАТЯ ДВЕ КАФЕТА И ВИСЯЩОТО ОТ МЕН КАФЕ ДА ИЗПИЕ ***, КОЙТО ОБРА КЪЩАТА МИ ПРЕЗ ЗИМАТА. Т.Е. ДА ГО ПОЧЕРПЯ ЗА ХУБАВАТА РАБОТА.

fallback