Снимка: БГНЕС/ EPA
fallback

Израел нареди още евакуации и се насочи към ново местоположение в северен Ливан в събота, когато трети миротворец на ООН беше ранен в ескалиращия конфликт на Израел с подкрепяната от Иран ливанска групировка Хизбула, съобщава Ройтерс.

Oще по темата

Най-малко петима души бяха убити и 15 ранени при израелски удари в три различни района в Ливан, съобщиха за Ройтерс източник от службите за сигурност и гражданска защита. Едно от набелязаните места е в град Деир Била в северен Ливан, който не е бил атакуван преди.

Израелската армия  каза, че Хизбула е изстреляла близо 320 снаряда от Ливан към Израел в събота, без да съобщава повече подробности.
Също в събота израелските военни наредиха на жителите на 23 южни ливански села да се евакуират в райони на север от река Авали, която тече от западната част на долината Бекаа в Средиземно море.

Израелските военни казаха, че евакуациите са необходими за безопасността на жителите поради засилените дейности на Хизбула, твърдейки, че групата използва сайтове, за да прикрива оръжия и да извършва атаки срещу Израел.
Хизбула отрича да крие оръжие сред цивилни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 5 дни

"групата използва сайтове, за да прикрива оръжия и да извършва атаки срещу Израел." Ами Израел да бомбардира сайтовете ,защо бомбардира селата .....?

19

Анонимен

преди 6 дни

До писалите по-долу-беснеещи от злоба-Вашите страни,арабели-поливайте с обиди и нападки.Да,ясно виждаме-не обичате евреите,но пък за сметка на това-всичко тяхно използвате-технологии,медицина,изкуство! Всичко вършите от злоба и завист-безполезно е-никой не ви чете и слуша глупостите!!!!Има един много умен човек-ОМАР ХАЯМ-та той казва-Нас не ни обичат тия,които са по-зле от нас!А тия,които са добре-не им е до нас!!!!Много актуално за държавата ИЗРАЕЛ!!!!!!!

18

Българинъ

преди 6 дни

На 8-ми Октомври Хизбалла нападна Израел от Ливан, "солидарно" със зверската атака на Хамас от Газа. И Хутите се включиха активно. Междувременно Хамас е смазан и Газа срината, Хизбалла унищожен и Бейрут е Газа 2.0, Хутите втори път гледат фойверки, Иран се окопава под земята. Гордо до Израел!

fallback