Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия е обезпокоена от последиците за положението в Близкия изток, след като Израел ликвидира лидера на "Хамас" Яхия Синуар, заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Основното за нас са последиците за мирното население, които наблюдаваме", каза той в отговор на въпрос как Кремъл реагира на действията на Израел и добави: "Имаме сериозни опасения по този въпрос". Песков допълни, че хуманитарната катастрофа, която се наблюдава не само в ивицата Газа, но и в Ливан, буди сериозна загриженост.

Коментирайки факта, че убийството на лидера на "Хамас" буквално е било предавано онлайн, Песков заяви, че Израел действа, а "медиите показват това на живо всеки ден. Това е нивото на технологично развитие", допълни той.

Израелските сили за отбрана вчера заявиха, че Синуар е бил ликвидиран при операция на израелските военни в южната част на ивицата Газа на 16 октомври. Властите в страната го смятат за един от главните организатори на нападението на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври 2023 г. Палестинското ислямистко движение "Хамас" не е коментирало официално съобщенията за смъртта на Синуар./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase