Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Армия, лишена от комуникация, е сляпа, независимо от военната мощ, която притежава. Това каза пред bTV журналистът, блогър и политически анализатор Иво Инджев по повод атаките с пейджъри-бомби в Ливан и Сирия.

Oще по темата
„Нямаме основание да подозираме българска връзка. Разбирам защо новината в унгарските медии постигна голям резонанс у нас. Ако се намерят някакви доказателства, че България е замесена, това крие потенциална опасност за страната ни – да се предприеме някакво отмъщение“, посочи той.

Журналистът припомни също така, че именно „Хизбула“ са автори на атентата на бургаското летище през 2012 г. Това е терористична групировка, която не бива да бъде подценявана.

 „Нивото на сигурност в България е доста ниско, след като позволяваме у нас да шетат такива емисари като тези на „Хизбула“. Да не говорим, че години наред у нас има хора, които пропагандират проирански настроения. Гледам, че напоследък малко са позатихнали“, посочи още той.

Иво Инджев е категоричен, че проблемът е в това, че Близкият изток е твърди близо до България. Ето защо според него експертите по национална сигурност трябва внимателно да следят процесите там и да правят обективни анализи.
 
„Обективният анализ показва, че Израел постигна огромен успех в региона. След войната в южните райони на Ливан през 2004-2006 г. от „Хизбула“ заявиха, че са първата арабска армия, която е победила Израел. Тогава те придоби голямо самочувствие, а Иран им увеличи значително военна помощ, дадоха им много повече ракети. Сега всичко това беше разбито само с един удар“, посочи още журналистът.

Той посочи още, че един от ефектите на операцията с пейджърите-бомби е „обезглавяването на тази военизирана групировка, сравнявана с редовна армия“. Според него става дума за 40-хилядна армия.

„Те сега се крият от себе си, от собствения си напредък. Бяха известни с това, че ползват компютри и модерни технология в бойните си действия. Оказа се обаче, че са много назад с материала“, категоричен е журналистът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

КЪМ БГ РУСОФИЛИТЕ

преди 7 минути

ВИЖТЕ СЕ НА СТАРИ ГОДИНИ В КОЙ ЛАГЕР ЩЕ БЪДЕТЕ....

57

Анонимен

преди 18 минути

Иво Минджев - тая долна личност, слагач и натегач на посолството и Сорос и национален предател, тука ни го обявяват не като сбъркан шашавец какъвто е, а като журналистът, блогър и политически анализатор???

56

Този

преди 40 минути

още когато се разбра в БТА, как със специална протекция от шлиферите ще сменя Васил Василев в Бейрут, се бъзикаха неистово с него, твърдейки че отиде ли на място конфликта в Ливан приключва до часове! То май така и стана.

fallback